GI pizza

4 portioner.

2 ägg
1 nypa salt
4 msk olivolja
1 dl grädde eller vatten
3 msk fiberhusk
2 tsk torkad basilika eller oregano

Tomatsås:

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 burk krossade tomater
1 msk ajvar relish
1 tsk torkad basilika
salt & svartpeppar
300 gram mozzarella

Fyllning alternativ 1:

8 skivor salami
20 gröna oliver, urkärnade
10 röda cocktailtomater
2 msk färsk basilika

Fyllning alternativ 2:

2 avocado
8 physalis
dillkvistar

Fyllning alternativ 3:

8 skivor lufttorkad skinka
25 gram ruccola
25 gram pinjenötter


Gör såhär:

Degen är gjord på fiberhusk som finns att köpa i välsorterade hälsokostaffärer. Degen blir krispig och god och du kan lägga på alla möjliga godsaker!

Sätt ugnen på 200 °C. Vispa äggen med salt, olja och grädde. Tillsätt fiberhusk och låt svälla i några minuter. Späd med mer vätska om det behövs. Blanda i kryddorna och rör om. Bred ut degen på en pappersklädd plåt. Grädda i ugnen i 15 minuter. Gör tomatsåsen genom att skala och hacka lök och vitlök fint. Hetta upp en kastrull och tillsätt oliv-olja. Bryn lök och vitlök i några minuter. Tillsätt krossade tomater, ajvar relish och basilika. Låt koka i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Låt svalna. Bred tomatsås över pizzan och lägg på mozzarella. Höj värmen i ugnen till 250 °C och grädda pizzan i 10–20 minuter beroende på storlek.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0