Lax med saffransgrönsaker

4 portioner

600 g laxfilé (eller 4 st delade laxfiléer)
salt & vitpeppar
1 citron
1 gul lök
1 fänkålsstånd
1 röd paprika
1 gul paprika
olivolja
1 kuvert saffran
1 fiskbuljongtärning
3 dl vatten
200 g sockerärter

Dillmajonäs:
1 dl majonäs
½ dl hackad dill
Salt och svartpeppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Dela laxfiléerna i fyra lika stora bitar. Bryn filéerna i någon minut per sida. Strö på salt, vitpeppar och pressa citron över. Lägg fisken i en ugnsfast form och ställ in i ugnen ca 10 minuter. Skala och skär löken i klyftor. Skär fänkålen och paprikan i skivor. Stek grönsakerna i lite olivolja. Strö över saffran och smula ner biljongtärningen. Häll på vatten och låt koka under lock i 6-7 minuter på svag värme. Lägg i sockerärterna och koka i ytterligare någon minut. Smaka av med salt och vitpeppar. Fördela grönsakerna i sitt spad på tallrikar och lägg en laxskiva på varje tallrik. Blanda majonäs och hackad dill i en skål. Smaka av med salt och svartpeppar. Toppa laxen med dillmajonäs.

 


Kommentarer
Postat av: Johanna

Fin blogg :)

2010-02-24 @ 23:34:48
URL: http://dressingdarling.wordpress.com
Postat av: Yohanna

tycker du är riktigt duktig som kämpar med din vikt. man får inspiration att lyckas själv.

tack<3

2010-02-25 @ 00:04:51
URL: http://yohannasliv.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0