Oxfilé med kantarellsås och wokade grönsaker

4 portioner.

600 gram oxfilé
1 msk smör
salt & peppar

Sås:

200 gram färska kantareller
3 charlottenlökar
1 msk smör
salt & vitpeppar
1 dl grädde
0,5 dl vatten
100 gram grönmögelost

Grönsaker:

1 broccolihuvud
1 rödlök
1 msk olivolja
1 paket sockerärter
salt & svartpeppar

Gör såhär:

Skär köttet i fyra bitar. Sätt ugnen på 175 °C. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet runt om. Strö på salt och peppar. Sätt in i ugnen i 7–10 minuter beroende på hur rött du vill ha köttet.
Skär kantarellerna i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kantarellerna i ca 5 minuter. Tillsätt löken och bryn ytterligare någon minut. Strö på salt och peppar. Slå på grädde och vatten och låt koka ihop i 15 minuter. Späd med mer vatten om det behövs. Smula ner osten och låt koka i ytterligare 5 minuter. Bryt broccolin i buketter. Skala och skiva rödlöken. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, broccoli och sockerärter i någon minut. Strö på salt och peppar. Servera köttet med wokade grönsaker och en rejäl klick sås.




Kommentarer
Postat av: Jenny

Såg nog ännu godare ut faktiskt, haha :D

2010-02-05 @ 20:17:40
URL: http://kalorigris.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0