Saffranspaella på quinoa & skaldjur

4 portioner

4 dl quinoa
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
olivolja
2 kuvert saffran
8 dl hönsbuljong
1 röd paprika
2 starka korvar (typ chorizo)
300 g scampi eller räkor (skalade)
300 g förkokta musslor
2 lime
salt och svartpeppar

Gör såhär:

Skölj quinoan väl i varmt vatten. Skala och hacka löken och finhacka vitlöken. Hetta upp en wok eller stor stekpanna. Bryn lök och vitlök i olivolja i några minuter. Tillsätt saffran och quinoa och rör om. Häll på buljong och sänk värmen. Låt koka i 15 minuter. Häll av överbliven buljong när quinoan kokat klart. Strimla en röd paprika och skär korvarna i mindre bitar. Hetta upp en annan stekpanna. Bryn paprika, korv, scampi och musslor i olivolja under några minuter och tillsätt till quinoagrytan. Pressa lime över paellan och smaka av med salt och svartpeppar.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0