Kalvfärsbiffar med dijoncreme och rostade grönsaker

Om du inte hittar kalvfärs kan du ta blandfärs. I så fall steker du biffarna lite längre. Ett alternativ är att rosta grönsakerna i ugn och smaksätta med svarta vallmofrön. Prova, det är både gott och dekorativt!
4 portioner.

500 g kalvfärs
2 msk hackade färska örter, t ex basilika, persilja, timjan.
1 tsk salt
1 krm cayennepeppar
1 ägg
2 tsk dijonsenap
1 dl vispgrädde
peppar
smör eller rapsolja

Rostade grönsaker
3-4 paprikor
1 rödlök
1 liten squash
olivolja
salt och peppar
vallmofrön

Dijoncreme
2 dl crème fraiche
1 msk dijonsenap
salt och peppar


Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Skär grönsakerna i lagom stora bitar och lägg på en plåt. Häll över lite olivolja, salt och peppar och rosta i ugnen ca 15 minuter. Strö på vallmofrön när du tar ut plåten. Blanda alla ingredienser till kalvfärsbiffarna. Forma till biffar och stek dem i smör ca 5 minuter på varje sida. Blanda crème fraiche och senap och smaka av med salt och peppar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0