En läsarfråga

Läsare: Blev din näsa lite bredare efter din första operation,fast lägre på höjden,var det därför du gjorde en 2:a op.? Var det isf pågrund av svullnad enbart,lr att den sänktes,lr bildades det lite brosk?
Har kirurgen kanske svårt att både sänka på höjden och behålla bredden lr göra den smalare,tro? Är ju lite rädd för att näsan skulle bi bredare efter operation,eftersom jag behöver mest ta på höjden och göra näsan rakare,och liite smalare ev. Hoppas du blir nöjd den här gången iallafall!

--------------

Svar: Kirurgen slipade ned mitt näsben, så näsan blev lägre. Jag har för mig att han slipade den lite på sidorna så den skulle bli smalare också, men jag är inte säker. Sedan kortade han upp min tipp och tog bort "den hängiga tippen". I och med att de slipade ned mitt näsben kanske min näsa uppfattas som bredare nu, jag vet inte.. Tippen är iallafall inte lika spetsig nu som den var innan jag opererade mig överhuvudtaget. Hade en smalare, större och spetsigare näsa då tycker jag. Nu är den kortare, lite bredare och lite "bulligare" nästipp..

Brosk bildades det inte, de tog bort brosk. Det som bildades efter första operationen var ärrbildning. Det var antagligen det som gjorde att min näsa blev sned + att tippen började hänga ned lite efter första operationen... Vissa människor är "ärr-bildare", det vet man inte på förhand. Jag ska prata mer med Per om det nästa gång jag träffar honom. Sist vi pratades vid var nämligen precis efter förra operationen när jag hade vaknat ur narkos och fortfarande var groggy. Mitt nästa återbesök på art clinic är den 29:e Juni. Då får jag reda på mer. Jag ska fråga lite om vad de gjorde exakt med min näsa. Jag har inte haft så stor koll på det.

Det bästa är att prata ordentligt med kirurgen när man är där på en konsultation. Berätta vad man är rädd för och vad man vill ha gjort och hur man absolut inte vill att den ska bli efteråt. Det jag sa precis innan den här andra operationen var: "Jag vill inte ha en grisnäsa!".

Jag hoppas att min näsa kommer läka fint den här gången och att det inte ska bildas så mycket ärrbildning...... Jag hoppas att nästippen kommer hålla formen och inte bli "hängig" igen......

--------------------------------------------

Och så lite annat.......
Jag tejpar min näsa varje natt, det sa de att man ska göra i några månader. Det är för att näsan ska hålla formen och inte svullna igen för mycket. På pappret där beskrivningen om hur man ska tejpa finns står det att man ska ha tejpad näsa när man är hemma, alltså på dagarna också... De sa inget om det på kliniken.. Men jag har faktiskt min näsa tejpad nu när jag går hemma också. Det är lika bra. Så den ska hålla formen.
Kommentarer
Postat av: Louise

Jaa, jag menar de skit jobbigt att höra folk hela tiden som säger att man kommer väga mer lixom! Men tusen tack för massa insperation, jag kommer verkligen inte att gå tillbaka till de som var innan!

2010-06-18 @ 12:14:28
URL: http://Lillasyster.bloggplatsen.se
Postat av: matilda

hej elin. såg du hade svarat på mitt mail angående mitt näsbenn att ja inte tycker de e jämnt slippat. tack för du lugna ner mig lite. tänkte hör eftersom ja inte fått någon tejp eller något om ja hade kunnat göra de själv så de håller formen..... inte för du e någon läkare.. men va du trooor... hur länge hade du tejpen på efter operationen?

2010-12-18 @ 07:28:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0