Fetaostfyllda färsbiffar



Fetaostfyllda färsbiffar med fullkornspasta &
en kall sås gjord på creme fraiche, färsk basilika, soltorkade tomater & fetaost.

500 g lammfärs (eller nötfärs)
1 vitlöksklyfta
1 ägg
2 msk hackad basilika
1 msk hackad färsk timjan
1 tsk salt
½ krm svartpeppar

Fyllning:
100 g squash
100 g röd paprika
olivolja
100 g chèvreost eller fetaost
salt och svartpeppar


Gör så här:
Sätt ugnen på 250 grader. Finhacka vitlöken. Blanda färs, ägg, vitlök, örter, salt och peppar. Skär squash och paprika i ½ cm stora tärningar och fräs i lite olivolja i en panna i ca 5 minuter. Tag av från värmen. Skär chèvreosten (eller feta) i tärningar och blanda med de stekta grönsakerna. Smaka av med salt och svartpeppar. Dela färsen i åtta lika stora delar. Forma varje del till en boll och gör ett hål med fingret och lägg i lite av fyllningen. Tryck ihop färsen över hålet och lägg bollarna på en smord ugnssäker form. Stek dem i övre delen av ugnen i 10-12 minuter.



Kommentarer
Postat av: jENILITA

Hej gumman haha ja det va fan så pinsamt idag haha, ja det är mysigt där, vi bor en spårvagnshållplats där ifrån, enklast att förklara så:) så ja det är rätt nära:) KRAM

2010-06-08 @ 23:15:22
URL: http://www.blonditamedfotboja.se
Postat av: annika

hej

jag blev inte helt nöjd första gngen.. tycker ändå att pröjsar man 30 lax vill man få det perfekt. han sa att det var en enkel operation o han höll med att det ej riktigt blivit som vi sa. men ska inte alls göra en lika omfattande operation utan han går in på sidan av näsan o filar lite=P



hoppas din blir som du vill denna gången. varför gjorde du om den en andra gång?



2010-06-08 @ 23:42:28
URL: http://annikaokenzo.se
Postat av: Lina

hur mkt väger du nu då? tycker inte att din blogg handlar så mkt om vikt nuförtiden :P lite synd..

2010-06-10 @ 01:25:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0