Min erfarenhet av näsplastik

Självklart upplever alla en plastikoperation olika. Jag har genomgått två näsplastikoperationer och de två gångerna skilde sig något enormt! Kliniken har ändrat sina rutiner, det var mycket jag upplevde hade förändrats sedan jag var där sist.

När jag vaknade upp efter första operationen mådde jag hur bra som helst och var pigg. Man kunde inte tro att jag precis hade genomgått en stor näsop. Efter andra operationen mådde jag inte lika bra. Jag kräktes ju osv. Man reagerara väl olika på nedsövningar. Att jag mådde så illa kanske berodde på att min operation blev längre än vad de hade trott från början. De kanske fick spruta in mer narkosmedel under tiden osv...

Dagarna efter operation mår man heeelt ok. Det är bara de första 24 timmarna man mår lite konstigt. Jag hade inte ett dugg ont. Varken efter första eller andra operationen. Så är det med näsplastik. Man har faktiskt inte särskilt ont! (Det har jag skrivit förut, men det tål att upprepas)

När stygnen plockades bort förra gången upplevde jag ett stort obehag. Tårarna rann och det sved.. Denna gången upplevde jag det inte alls på samma sätt. Det var relativt smärtfritt och snabbt avklarat.

Självklart är det olika från person till person hur snabbt läkkött man har, hur länge man får ha gips, plåster, osv... Att jag slapp gips den här gången beror ju på att de inte rörde mitt näsben.

För mig är det en självklarhet att man följer klinikens rekommendationer att inte röka, dricka alkohol, ta en viss sorts medecin, osv en vecka innan och en vecka efter operation. Allt för att underlätta läkningen och inte ta onödiga risker. Det vore inte så kul att sumpa sin näsa på grund av något så simpelt som det!!

Det slutgiltiga resultatet efter operationen tar upp till ett år. Det vet jag sedan förra gången. Näsan såg annorlunda ut efter varje månad, i princip..

Slutligen: Var det värt det? Jaaa, det var värt pengarna. 44.500:- (Det var visserligen inte jag själv som betalade, men ändå... hihi)
Kommentarer
Postat av: p.p

bortskämd du är som inte betalade själv. jag menar du är väl ändå typ.. 30 :O?

2010-06-12 @ 13:44:02
Postat av: Näsplastik

Va kul att de va värt pengarna!! :)

2011-02-08 @ 04:43:23
URL: http://www.nasplastik.net
Postat av: MARIA ♥ MAKE CUPCAKES NOT WAR

jag vill oxå!

vfr betalade du inte själv? :)

2012-03-10 @ 22:29:09
URL: http://typiisktmaria.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0