Hej sålänge!

Okej. Vi drar iväg på äventyr nu. Får se om jag skriver igen innan vi drar hem till Sverige. Det lär ni ju märka!


Denna väg åkte vi förbi igår. :)


Snygg lastbil!


Gårdagens matintag


Frukost..
En varm macka + en donut..


Lunchade på ett urcharmigt ställe mitt i öknen!
Peggy Sue´s!


Vad äter man på ett sådant ställe då?
Jo hamburgare såklart!!




----
Middag åt vi på ett poppis fisk-och skaldjursställe här nere i Newport Beach.
Det låg alldeles vid vattnet.


Förrätt 1:
Bläckfisk


Förrätt 2:
Musslor

Vi delade på dessa två rätter. :)


Huvudrätt
Jätteräk-spett.
Jag orkade knappt äta någonting...
Hihi


Hej från Los Angeles

Sitter på Whyatt i Newport beach. Här är det helt fantastiskt. Vårt hotell är jättefint och vädret är kanon! Igår var det säkert närmare 30 grader varmt. Nu är klockan ca 10 på morgonen och idag ska vi ta bilen och åka till stone brewery (ölbryggeri) Det ligger nära San diego så kasnke åker vi dit också! Imorgonkväll kl 21 typ åker vi hem till kalla Sverige igen..


Hotellets pool. Där låg vi igår eftermiddag och solade. Hihi.




Sista natten i Las Vegas

Nu är klockan kvart över 1 på natten. Detta är sista natten i Las Vegas denna gång. Imorgon bitti åker vi till Los Angeles.

Idag har vi ätit på en restaurang inne på MGM som har 3 stjärnor i guide michelin. De har alltså maxpoäng! I Sverige har vi inte en enda restaurang med den utmärkelsen.

Vi har också varit nere i downtown och kikat ikväll.

GODNATT!


Min lyxiga köttbit.


Erkänn vacker efterrätt?!




Downtown


Lördag i Las Vegas!



Frukost. Hyffsat nyttig!


Aston Martin






Megastor sex on the beach.
15 dollar!


Lunch
Kycklingsallad med grönmögelostsås




Fräsig lamborghini gallardo utanför Bellagio




vårt hotell/casino



Dagen i bilder


Sex on the beach och nachos


En jordgubbsdrink i ett megaglas!














Det är kanonväder här i Vegas!


Inne på Venetian


En kanal inomhus. :)


Blue man group-statyer








Frukostorgie

Vi har precis varit nere och ätit frukostbuffé. Hjälp vilken matkoma jag är i nu. Det kostade 15 dollar per person. Det blir ca 100 svenska kronor. (15 * 7 = 105) Prisvärt!! Åt väldigt mycket onyttigt idag. Imorgon ska vi gå dit igen och då ska jag koncentrera mig på de lite nyttigare alternativen. Typ bacon & ägg. Det fanns verkligen allt i den där buffén! Idag var den stenugnsbakade pizzan, den polska korven och den rökta laxen godast. :) Baconet var inte heller helt fel. Den var rökt på ett speciellt sätt. Jättesmaskigt!


Smoothie. Kanongod.




flamberad crépe!
fylld med jordgubbar!
Onyttigt yes..


Massa onyttigt!
(åt inte ens hälften)



Dagens matintag


Frukost.
Omelett fylld med spenat och ost.
Rökt lax ovanpå.
Färsk frukt.
Färskpressad apelsinjucie.


Fika.
Muffins med chokladbitar
äppeljucie




Middag.
Fylld kyckling.
Jag missuppfattade att man var tvungen att beställa tillbehör..
Så det blev lite knas..


Stilfull inredning



Brasserie puck.
Restaurangen var nyöppnad. Hade bara varit igång i 2 månader.
Jättebra ställe!

Ligger inne i den nyöppnade lyxiga gallerian Crystals at citycenter


Besök i Shelbyfabriken

Idag har vi varit i fabriken där de tillverkar Shelby.
Cobra och Ford Mustang. Det var häftigt.


cobra
















Man fick skriva sitt namn på en vägg inne i fabriken.


Smygtagen bild. Man fick inte ta foton inne i själva fabriken.


Lite fler bilder från igår


Vårt hotell/casino




Så himla läckert




Inne på det nya lyxiga köpcentret bredvid Bellagio




En läcker svart lamborghini gallardo gled in på köpcentrets parkering


Gårdagens mat/dryck-intag


Gårdagens frukost.
Caesarsallad.
Jättegod!
Orkade bara halva... Haha.


LasVegastillverkad öl!
Alex drack det och jag tog en strawberrydaquiri!


Ölstället ligger inne på "Miracle mile shops"


Häftigt tak va??
Yes det är inomhus!
:)



Vi åt middag på en Brasiliansk köttrestaurang!
Helt underbart gott!
Vi betalade 500:- spänn per person. Så det var inte billigt direkt!
Vi tog in en kanna sangria till.


Blodigt smarrigt kött!!
Detta var det godaste köttet!


De gick omkring med stora spett med massor av olika köttsorter!
Kyckling, oxkött, griskött, lamm, m.m..
Man fick vinka till sig det man ville ha.
Man fick alltså obegränsat med kött!
Helt perfekt!


TEXAS DE BRAZIL heter restaurangen.
Alla ni som åker till Las Vegas MÅSTE äta där.
Det var fantastiskt!!
SÅÅÅ GOTT!!!


Just nu


Såhär ser det ut just nu utanför fönstret. :)
Lite disigt men ändå soligt och varmt!


Vi fick en gratis flarra chardonnay när vi checkade in!
:)


Sommar inne på Bellagio


myror som fightas


Megastora bin hänger i taket


Knarkiga svampar! :)





De har så vackra blomsterarrangemang inne på hotellet.
Jag började nysa när vi gick förbi ett hav med hyacinter. ;)



Dagens matintag och lite annat..


Frukost på Earl of sandwich
En bacon- och tomatmacka och en halv flaska apelsinjuice..
Orkade inte äta mer än halva mackan.


Lunch på RA utanför fasionshowmall.
Teryiakikyckling och en vårrulle och en guyoza.
Jag rörde inte riset! Orkade inte äta all kyckling heller..


Vatten på uteserveringen i solen på wynn.
Jag tyckte det var på tok för vamt för en drink. Vatten var perfekt.


Vi käkade på Harley Davidson café ikväll...


Middag. Jag tog en sorts hamburgare. Kallas "Patty melt".
Lämnade dock allt bröd och det mesta av de goda pommesfritesen




Vårt hotell.
Planet Hollywood

Nu ska vi gå och lägga oss. Jag är så himla trött!

Ska försöka vara piggare imorgonkväll! ;)

 

Godnatt! :)

 


Hej från Las Vegas!

Sitter på vårt hotellrum som är fylld med tavlor på Arnold Schwarzenegger och till och med ett vapen han använde i filmen Eraser sitter inglasat på väggen. Coolt.

Vi har världens bästa utsikt från vårt fönster! Lägger upp två bilder nedan.

Idag har vi knallat omkring på strippen samt åkt en sväng till ett köpcentrum som ligger en bit härifrån. Boulevard heter det. Sen gick vi till Fashion show mall som är mitt favvoköpcenter. Vi har mest glidit runt idag och det har promenerats en hel del i underbara sommarvädret! Det är verkligen kanonväder! Mitt på dagen var det säkert 30 grader.


Jag köpte en jordgubbe doppad i choklad. Den var gudomligt god!


Strippen





Fasionshow mall


Lite shopping




Utsikt från vårt fönster.
Vi bor på 25:e våningen.


Mer utsikt från vårt fönster.


Coolt med ett vapen på väggen. :)



Vi ska ut och äta om någon timma. Klockan är 18.10 här nu.


Uppdarterar senare och lägger då upp bilder på vad jag ätit idag. :)



Äntligen i USA

Phu, sitter i loungen på Los Angeles airport. Väntar på flyget till Las Vegas. Här är det soooool och ca 25 grader. Underbart. Flygresan hit gick bra. Vi blev uppgraderade till bättre platser. Fick massor med benutrymme! (Vi fick sitta vid nödutgångarna). Vi slapp kropps-scanningen i Amsterdam. Skönt.

Kontrollerna här i USA är skitjobbiga. Massa formulär som ska fyllas i, fingeravtryck ska tas, de ska förhöra en om vad man ska göra här osv.. Men det gick hyffsat smärtfritt.

Här i loungen är allt lugnt och bra. Man kan varva ner efter den långa flygresan. Här är klockan 15.04. och Måndag. Jag är faktiskt inte ett dugg trött. Vi får se vad vi hittar på när vi kommer fram till Las Vegas.


Vi fick gå på först eftersom Alex är bonusmedlem. Hihi.


Planet vi åkte med. Resan tog ca 11 timmar. Tror jag..



Loungen i Amsterdam

Hej. Nu sitter vi i loungen på Amsterdams flygplats. Vi har det kanonbra! Dricker lite mousserande vin och slappar. Hihi. Loungen här är jättestor så man känner sig inte direkt speciell. Haha. Alla sitter med laptops i sina knän och de flesta är affärsmän med kostym och slips. :) Planet till Los Angeles avgår om ca 2 timmar.. Jag undrar om vi ska kropps-scannas innan... Vi får se! Spännande. Ni har väl läst om det där med kropps-scanning i tidningarna? Det är tydligen London och Amsterdam som kör med det. Tror jag att jag läste någonstans iallafall...

Hörs igen när jag kommit fram till USA!


utsikt genom fönstret


Mousserande vin och trådlöst internet. Jag tog min stora laptop med mig istället för mini-laptopen.


Vy över loungen.
i baren där borta kan man ta vad man vill.. Gratis!


taxi taxi taxi

Imorgonbitti klockan 05.00 kommer taxin och hämtar oss. Huahh! :) Det tar ca 20 minuter att åka till Landvetter. Hoppas vi får lite tid i loungen.. Planet går klockan 06.30, typ.. Landar i Amsterdam vid 8.. Sen blir det loungen där för att sedan kropps-scannas! och sen lyfter planet till Los Angeles kl 10-nånting.. Flighten till LA tar 11 timmar.. Flighten från LA till Las Vegas tar bara en timma.. Så vi landar i Las Vegas kl 18.34 lokal tid. Vad klockan är här i Sverige då har jag ingen aning om.. Men antagligen är den morgon/förmiddag.




Självklart åker vi med taxi Göteborg.
Det är den enda taxin man åker här i Götet.
Alla andra är skabbiga.. ;)
Hihi.



Före-och efterbild

Här kommer bilder på hur jag såg ut innan viktminskningen och efter!
Bilderna blev inte alls bra när jag laddade upp dem här...
De är förminskade.. Men man ser iallafall skillnad!

Den högra bilden är spegelvänd, det är därför tattoon inte syns! ;)

KLICKA PÅ BILDEN!

 


Jag är smal igen!!

Hihi. Kolla. Jag är äntligen smal igen. Bara lår och rumpa kvar att försöka få bort... Några kilon kvar innan jag är nöjd...





Tunika: Sisters
Skinnyjeans: Gina Tricot
Skor: Din sko
Jacka: Mission. Köpt i en skinnaffär bredvid shock..


Bara några dagar kvar nu...

Snart är det äntligen Måndag och vi åker iväg till Las Vegas..... Sitter och bläddrar igenom alla bilder från förrförra året och förra året vi var där.. Drömmer mig bort... Åhhh.. Ska bli så kul!!!




En vulkan utanför Mirage. Ascool show!




Ett av sjörövarskeppen utanför Treasure island


Strippen


Bellagio som vi bott på båda gångerna vi var i Vegas







Kyckling med parmaskinka och balsamsås

4 portioner.

4 kycklingfiléer, 500 g
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk oregano
4 stora eller 8 små skivor parmaskinka
2 dl vispgrädde
2 msk balsamvinäger
1 msk konc kycklingfond
2 pressade vitlöksklyftor

Gör så här:
Sätt ugnen på 225°. Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano. Bryn den i smör i en stekpanna. Linda skinkskivorna runt kycklingen och lägg i en ugnssäker form. Vispa ihop grädde, vinäger, fond och vitlök. Häll det i formen. Stek i mitten av ugnen ca 15 min. Strö ev över lite färsk oregano. Servera med frästa grönsaker.





Svar på läsarfråga

Läsare:
Hej! Vad roligt att du har gått ner så mycket i vikt. Har själv varit sugen på att köra naturdiet eller nutrilett. Det enda jag har hört är att övergången till att äta mat ska vara svår. Hur funkar det för dig? Gick du upp något när du började med mat? Är det farligt på något sätt för kroppen att bara dricka?

Svar:
För mig var inte övergången till mat ett dugg svår. Det gäller bara att äta små portioner i början, för att vänja tarmen osv. Äter man för mycket kan man få tarmvred.

Jag gick inte upp något i vikt när jag började med mat igen. Det beror på att jag äter nyttigt och inte megastora portioner. Jag fortsätter faktiskt att gå ned i vikt.

Nej, det är inte farligt för kroppen att köra med pulverdietett par veckor (max 3 utan läkares inrådan). Alla näringsämnen kroppen behöver finns däri. Men du måste dricka mycket vatten när du kör med shakes. Ca 2-3 liter per dag behöver man få i sig.

Lycka till!

 

 


Orientalisk kycklinggryta

4 portioner

4 kycklingfiléer
1 rödlök
4 vitlöksklyftor
1 röd chili
2 dl hackad gul, grön och röd paprika
2 morötter
2 tomater
rapsolja
1 kanelstång
2 tsk malen kardemumma
2 dl vatten
buljongtärning
salt & peppar

Tillbehör: grekisk yoghurt och färsk mynta

Gör så här:
Skär kycklingen i bitar. Skala och hacka rödlök och vitlök. Finhacka chilifrukten. Skär paprikan, morötter och tomater i lagom stora bitar. Hetta upp en stekpanna med rapsolja och lägg i kycklingbitar, lök chili, kanelstång och kardemumma och stek några minuter. Tillsätt morötter och paprika och stek ytterligare någon minut. Häll på vatten och buljongtärningen. Låt koka i ca 10 minuter. Blanda i tomaterna strax innan servering och smaka av med salt & peppar. Servera med grekisk yoghurt och mynta.


Fläskfilé med västerbottenquinoa och karljohansvamp

4 portioner.

1 påse torkad karljohansvamp
3 dl quinoa
6 dl vatten
salt
1 liten gul squash
olivolja
4 blad savoykål
1msk balsamvinäger
lite hackad färsk timjan
svartpeppar
600 g fläskfilé
1 dl riven västerbottenost

Gör så här:
Lägg karljohansvampen i blöt i ca 30 minuter. Skölj quinoan noga och koka i lättsaltat vatten i 13-14 minuter. Skiva squashen tunt och stek den i olivolja i någon minut per sida. Lägg upp på ett hushållspapper och låt rinna av. Ta upp svampen och krama ur vätskan. Stek svampen i lite olivolja i en stekpanna i ca 5 minuter. Skär savoykålen i mindre bitar och stek tillsammans med svampen i någon minut. Häll på balsamvinäger och rör om. Tillsätt kokt quinoa och timjan och smaka av med salt och svartpeppar. Ställ åt sidan. Skär fläskfilén i 1 cm tjocka skivor och stek i lite olivolja 3-4 minuter på varje sida. Strö på salt och svartpeppar. Tillsätt riven västerbottenost till quinoablandningen och fördela blandningen på fyra tallrikar. Toppa med några skivor fläskfilé och squashskivor.


Majsbröd

4 limpor

50 g jäst
5 dl fingervarmt vatten
3 msk olivolja
2 tsk salt
12 dl dinkelsikt
2 ½ dl polenta majsgryn
1 burk konserverad majs (300 g)

Gör så här:

Lös upp jästen i det fingervarma vattnet och tillsätt olja och salt. Tilsätt dinkelsikt och polentagryn (men spara 1 msk till dekoration) och blanda till en deg. Den ska vara ganska lös. Skölj majsen väl och arbeta in kornen i degen. Låt jäsa under bakduk i 40 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Häll ut degen på en långpanna klädd med bakplåtspapper. Skär tre snitt genom brödet med en mjölad kniv så du får fyra längder. Låt jäsa under bakduk i ytterligare 20 minuter. Strö på 1 msk polentagryn och grädda brödet i mitten av ugnen i 20 minuter.


Sesamstekt lax med citron- och gurksallad

4 portioner.

4 laxfiléer
salt & peppar
1 dl sesamfrön

Citron- och gurksallad:

1 gurka
2 dl creme fraiche
rivet slak av en citron
salt & peppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. salta och peppra laxbitarna. Häll sesamfrön på en tallrik och vänd filéerna däri. Stek i torr panna i några minuter och ställ sedan in laxen i ugnen i 10 minuter. Dela gurkan och ta ur kärnhuset. Skär den i 1 cm stora tärningar. Vispa creme fraiche hårt och blanda i citronskal och gurka. Smaka av med salt och peppar. Servera den varma laxen med den kalla gurksalladen.






Vinkokta musslor

Vi åt vinkokta musslor till middag idag.

Åh vad gott det var!





4 portioner

2 nät musslor (2 kg)
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 morötter
olivolja
5 dl vitt vin
2 dl vatten
2 dl grädde
1 knippa färsk persilja
5 vitpepparkorn
1 tsk salt

Gör så här:

Skölj och skrubba musslorna väl. Skala och hacka lök, vitlök och skär morötterna i tunna skivor. Hetta upp en stor kastrull med lite olivolja och bryn grönsakerna i några minuter. Slå på vin, vatten och grädde. Tillsätt persiljekvistarna, vitpepparkornen och musslorna. Låt koka i ca 5 minuter eller tills musslorna öppnar sig. Vänd musslorna under koktiden. Smaka av med salt och lägg upp i djupa skålar. servera med en klick aioli eller majonäs.


Härlig solig dag

Idag åkte vi hem till mina föräldrar och gick en härlig lång promenad.
Åsa är en vacker ort. Kan absolut tänka mig att flytta tillbaka i framtiden.







I denna villa är jag uppväxt.
(Den mörkgråa saaben är min)


Lax med spenat

Kokt lax med spenatsås
4 portioner

500 g laxfilé (eller 4 frysta laxfiléer)
2 scharlottenlökar
5 dl vatten
5 vitpepparkorn
1 tsk salt
2 dl grädde
250 g fryst spenat
salt & vitpeppar
lite riven färsk muskotnöt
1 citron
1 knippa dill

Gör så här:
Dela laxen i 4 bitar (om den inte redan är delad). Hacka löken. Koka upp vatten, lök, vitpeppar och salt i en kastrull. Lägg i fisken och låt sjuda i 10 minuter. Koka upp grädde och tillsätt spenaten. Låt koka ihop i 5 minuter och smaka av med salt, peppar och muskot. Servera med skivad citron och en dillvippa.


Korv- och paprikaspett med råkostsallad


1 portion.


2 starka korvar, typ chorizo (ta korv med hög köttmängd)
½ röd paprika
träspett
2 dl strimlad vitkål
½ squash
2 msk creme fraiche
1 msk majonäs
1 tsk dijonsenap
salt & peppar
olivolja


Gör så här:
Skär korv och paprika i bitar och trä upp på spett. Strimla vitkål och lägg i en skål. Hyvla strimlor av squashen och lägg i skålen. Tillsätt creme fraiche, majonäs och senap. Blanda om ordentligt och smaka av med salt och peppar. Stek spetten runt om i olivolja i en stek- eller en grillpanna i några minuter.


Valfritt: Strö rostade solrosfrön över grönsaksblandningen lägg en persiljekvist över och servera med korvspetten.



Läsarfråga

Fick en fråga jag bara måste dela med mig av. Det är nämligen många som skriver samma sak som denna tjejen.

Läsare: Jag har hört så mycket negativt om följderna av ppulverdieter. Att man svälter sig själv, att man går upp i vikt igen när man börjar äta vanlig mat eftersom kroppen har vant sig vid shakes.

Svar: Det beror på vad du väljer att göra efter din shakeperiod. Fortsätter du med dina onyttiga ovanor och lever på samma sätt som du gjorde innan kommer du garanterat att gå upp i vikt igen. Det säger ju sig självt.
Väljer du istället att ändra din livsstil och äta nyttigt (exempelvis gå efter GI-metoden) kommer du INTE att gå upp i vikt igen, snarare tvärtom, du kommer fortsätta att gå ned i vikt. Kanske går du upp 1-2 kilo efter en shakediet (vatten). Men det får du bort snabbt igen om du äter hälsosamt och motionerar. Det är väldigt individuellt hur fort det går och hur mycket du lägger på dig efter en naturdietperiod. Jag tog en paus i min natudiet-diet och körde med GI en vecka och jag gick inte upp ett ynka kilo. Gick istället ned ett kilo till!

RSS 2.0