Fläskfilé med västerbottenquinoa och karljohansvamp

4 portioner.

1 påse torkad karljohansvamp
3 dl quinoa
6 dl vatten
salt
1 liten gul squash
olivolja
4 blad savoykål
1msk balsamvinäger
lite hackad färsk timjan
svartpeppar
600 g fläskfilé
1 dl riven västerbottenost

Gör så här:
Lägg karljohansvampen i blöt i ca 30 minuter. Skölj quinoan noga och koka i lättsaltat vatten i 13-14 minuter. Skiva squashen tunt och stek den i olivolja i någon minut per sida. Lägg upp på ett hushållspapper och låt rinna av. Ta upp svampen och krama ur vätskan. Stek svampen i lite olivolja i en stekpanna i ca 5 minuter. Skär savoykålen i mindre bitar och stek tillsammans med svampen i någon minut. Häll på balsamvinäger och rör om. Tillsätt kokt quinoa och timjan och smaka av med salt och svartpeppar. Ställ åt sidan. Skär fläskfilén i 1 cm tjocka skivor och stek i lite olivolja 3-4 minuter på varje sida. Strö på salt och svartpeppar. Tillsätt riven västerbottenost till quinoablandningen och fördela blandningen på fyra tallrikar. Toppa med några skivor fläskfilé och squashskivor.


Kommentarer
Postat av: elli

åååh vad gott det lät :)

2010-03-14 @ 11:39:09
URL: http://tomorrowcanwait.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0