Majsbröd

4 limpor

50 g jäst
5 dl fingervarmt vatten
3 msk olivolja
2 tsk salt
12 dl dinkelsikt
2 ½ dl polenta majsgryn
1 burk konserverad majs (300 g)

Gör så här:

Lös upp jästen i det fingervarma vattnet och tillsätt olja och salt. Tilsätt dinkelsikt och polentagryn (men spara 1 msk till dekoration) och blanda till en deg. Den ska vara ganska lös. Skölj majsen väl och arbeta in kornen i degen. Låt jäsa under bakduk i 40 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Häll ut degen på en långpanna klädd med bakplåtspapper. Skär tre snitt genom brödet med en mjölad kniv så du får fyra längder. Låt jäsa under bakduk i ytterligare 20 minuter. Strö på 1 msk polentagryn och grädda brödet i mitten av ugnen i 20 minuter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0