Vegolasagne

Idag blev det en mumsig vegolasagne till middag. Den smakar allra bäst om man tillagar den dagen innan servering och bara värmer på den när man ska äta den!

ca 4 Portioner.

1 aubergine
1 squash
100 g fetaost
100 g chevreost
150 g mozzarella
salt & svartpeppar
1 tsk oregano
1 tsk timjan


Tomatsås:


1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
5 soltorkade tomater i olja
1 burk hela tomater
1 msk chilisås
1 tsk torkad basilika
1 tsk torkad oregano
salt & svartpeppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Börja med tomatsåsen. Skala och hacka lök och vitlök fint. Hetta upp en kastrull med olivolja. Bryn lök och vitlök i några minuter. Finhacka de soltorkade tomaterna. Tillsätt krossade tomater, soltorkade tomater, chilisås, basilika och oregano. Låt koka i ca 10 minuter. Smaka av med salt & svartpeppar. Låt svalna.

Skär aubergine och squash på längden (som lasagneplattor). Smöra en ugnsform och lägg ett lager tomatsås på botten. Fördela aubergineskivor över. Strö på salt & peppar och smula över fetaosten. Häll över tomatsås och lägg ett lager squashskivor över. Strö påsalt & peppar och smula över getosten. Häll på det sista av tomatsåsen och lägg på de resterande aubergineskivorna och squashskivorna. Riv mozzarella och lägg på överst. Strö på salt, peppar och torkade örter. Sätt in i ugnen i ca 30 minuter. Servera med en sallad.



Parmalindad kyckling fylld med blandsvamp och rosmarin


4 portioner.

4 kycklingfiléer
1 näve shiitakesvamp
1 näve skogschampinjoner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
smör
salt & svartpeppar
4 kvistar färsk rosmarin
8 skivor parmaskinka eller annan lufttorkad skinka
tandpetare eller ugnssnöre

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Banka ut kycklingfiléerna lite med hjälp av en kavel. Skiva svampen i mindre bitar. Skala och hacka lök och finhacka vitlöken. Bryn svamp, lök och vitlök i smör i stekpanna ca 5 minuter. Strö på salt och svartpeppar efter smak. Fördela blandningen på kycklingfiléerna och lägg i en kvist rosmarin på varje bit. Rulla ihop kycklingfiléerna och linda två skivor parmaskinka runt varje filé. Fäst med tandpetare eller bind ihop med ugnssnöre. Ställ in formen i ugnen i ca 25 minuter eller tills kycklingen är genomstekt. Skiva upp kycklingen och servera med dinkelsallad med soltorkad tomat och rostad paprika.



Såsen är gjord på creme fraiche och fetaost.


RSS 2.0