Parmalindad kyckling fylld med blandsvamp och rosmarin


4 portioner.

4 kycklingfiléer
1 näve shiitakesvamp
1 näve skogschampinjoner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
smör
salt & svartpeppar
4 kvistar färsk rosmarin
8 skivor parmaskinka eller annan lufttorkad skinka
tandpetare eller ugnssnöre

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Banka ut kycklingfiléerna lite med hjälp av en kavel. Skiva svampen i mindre bitar. Skala och hacka lök och finhacka vitlöken. Bryn svamp, lök och vitlök i smör i stekpanna ca 5 minuter. Strö på salt och svartpeppar efter smak. Fördela blandningen på kycklingfiléerna och lägg i en kvist rosmarin på varje bit. Rulla ihop kycklingfiléerna och linda två skivor parmaskinka runt varje filé. Fäst med tandpetare eller bind ihop med ugnssnöre. Ställ in formen i ugnen i ca 25 minuter eller tills kycklingen är genomstekt. Skiva upp kycklingen och servera med dinkelsallad med soltorkad tomat och rostad paprika.



Såsen är gjord på creme fraiche och fetaost.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0