Bubbens bröd

Detta bröd bakade alltid min barndomsväns pappa. Han kallades för Bubben och då föll det sig naturligt att vi döpte det till Bubbens bröd. :)

Receptet nedan ger två saftiga bröd.



5 dl grovt grahamsmjöl
2 dl vetegroddar
2 dl havre- eller vetekross
2 ½ dl kruskakli
4 ½dl vetemjöl
1 ½tsk salt
5 tsk bikarbonat
1 liter lättfil
1 ½ dl sirap



Ingredienserna blandas till en lös smet. Häll i i två smorda brödformar. Grädda i 175 grader i 45 minuter, lägg därefter på folie och grädda i ytterligare 1 timme.

(Den här gången när fotot togs slängde vi ner 2 dl russin och 2 dl grovt hackade hasselnötter, strödde också över solroskärnor på degen innan formarna gick in i ugnen. Blanda i det du tycker är gott och tror passar. Låt fantasin flöda)





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0