Dinkelsallad med soltorkad tomat och rostad paprika

Passar perfekt som tillbehör till kyckling!

4 portioner.

5 dl kokt dinkelvete
1 dl hackad, rostad, marinerad paprika (finns på burk)
1 liten rödlök
6 soltorkade tomater i olja
½ burk svarta oliver utan kärna
olivolja, eller oljan från de soltorkade tomaterna
½ dl hackad färsk bladpersilja
½ dl hackad färsk basilika
1 påse ruccolasallad
salt & svartpeppar

Gör så här:

Skölj dinkelvetet och koka enligt anvisningen på paketet (ca 45 minuter). Hacka rostad paprika i små bitar. Skala och hacka rödlök fint och strimla tomaterna. Hacka de svarta oliverna. Häll oljan i en skål. Lägg i alla ingredienser och blanda väl. Smaka av med salt och svartpeppar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0