Hallontårta med citronkräm

Detta är en jättegod somrig tårta som serverades på ett kalas jag var på för någon månad sedan. De ska helt klart bakas i sommar.

Citronkräm

2 gelatinblad

3 ägg

2 dl socker

1 ½ citron, rivet skal och saft

2 dl vispgrädde

 

Sockerkaksbotten

4 ägg

2 dl socker

2 ½ dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

 

Garnering

2 dl vispgrädde

hallon

citronmelissblad

 

Sätt ugnen på 250 grader.

 

Citronkräm:

Lägg gelatinbladen i blöt. Lägg ägg, socker, rivet citronskal och pressad citron i en kastrull. Låt sjuda under omrörning tills krämen tjocknar, c:a 3-5 minuter. Ta kastrullen från värmen. Krama vätskan ur gelatinbladen och rör ner dem i krämen. Låt kallna. Vispa grädden och vänd ner den i citronkrämen. Ställ kallt att svalna.

 

Sockerkaksbotten:

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda samman mjöl med bakpulver. Rör ner mjölet i smeten. Bred ut smeten på en bakplåtspappersbeklädd plåt. Grädda mitt i ugnen c:a 5 minuter. Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper. Lägg långpannan över kakan och låt den kallna. Skär kakan i 6 remsor, 4-5 cm breda. Bred knappt hälften av krämen över remsorna. Ta ett fat och börja snurra en remsa mitt på fatet. Fortsätt snurra alla remsorna runtom. Bred resterade kräm över tårtan.

 

Garnering:

Vispa grädden och bred ut den ovanpå tårtan. Garnera med hallon och citronmelissblad.


Kommentarer
Postat av: Sabina mammas tårtor

Vas gott det ser ut!!!

2012-06-14 @ 21:09:25
URL: http://www.mammastartor.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0