Lavendelkyckling

Lavendeln har inte börjat blomma riktigt ännu men vi lyckades hitta några tidiga knoppar på busken. Då gick det att göra den goda lavendelkycklingen till middag! Vi åt svensk färskpotatis till. 


4 portioner.

500g kycklingfilé
smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 vitlöksklyftor
2 dl vispgrädde
½ hönsbuljongtärning
1-2 krm lavendelblommor
rivet skal och pressad saft av ½ citron
1 dl rostade pinjenötter
½ dl grovhackad persilja

Skär varje kycklingfilé i 3 bitar på längden. Bryn dem i smör. Salta och peppra. Skala och hacka vitlöken. Blanda grädde, buljongtärning, lavendel, vitlök och citronsaft i en gryta. Lägg i kycklingen. Låt koka under lock i ca 5 minuter. Strö över citronskal, pinjenötter och persilja. 




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0