Lax på rödbetssallad med quinoa, spenat, fetaost och valnötter

Den här goda sommarsalladen åt vi till middag igår. Vi köpte färska laxfiléer ifrån fiskbilen.

Här är recept för 4 personer.

4 st laxfiléer
3 st kokta rödbetor
1 påse babyspenat
1 finhackad rödlök
1 finhackad vitlök
2 dl quinoa
4 dl grönsaksbuljong
2 msk citronsaft
100 g fetaost
Salt & peppar
6 st valnötter

Koka rödbetorna, skala och skär i bitar. Koka quinoan i buljongen ca 25 minuter, Låt svalna lite. Lägg spenat i botten på ett salladsfat, lägg rödbetor och quinoan ovanpå. Pressa över citron och strö över lök och vitlök. Smula sedan över fetaosten och strö över nötterna delade i bitar. Stek laxen och krydda med salt och peppar. Pressa lite citron över och servera fisken med salladen.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0