Matjessilltårta

Den här underbara silltårtan serverades också igår på midsommarafton. Mycket god! Men jag tror vi borde ha använt en annan sorts form. En med löstagbar kant passar nog bättre!

Till botten
250 g kavring
100 g lättmargarin
dill

Till fyllningen
2 dl gräddfil
2 msk lättmajonäs
2 msk söt senap
1 burk matjesfiléer á 200 g
2 hårdkokta ägg
1 msk finhackad rödlök
1 msk finhackad purjolök
1 msk finskuren gräslök
1 msk finskuren dill
1 liten burk stenbitsrom á 50 g

Mixa ihop smulad kavring, margarin och dill till en pajdeg. Tryck ut den i en låg vid pajform med löstagbar kant, ca 25 cm. Låt formen stå i kylen medan du gör i ordning fyllningen. Rör ihop en sås av gräddfil, majonäs och senap. Strimla matjesfiléerna och blanda med såsen tillsammans med ägg, lök och dill. Vänd försiktigt ner romen. Rör inte för mycket då det lätt kan bli för löst. Bred ut fyllningen i pajformen. Garnera med sallad, dillkvistar och små rädisor.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0