Morotskaka

Idag fyller jag år och då måste man ju äta en tårta/kaka. Jag blev så sugen på en morotskaka så det fick bli en sådan. Faktiskt första gången i hela mitt liv jag bakade en! Den blev mycket saftig och god. Kan tänka mig att den är ännnu godare imorgon då den fått stå och safta till sig ännu mer. Tur det blev lite över. :) Här kommer receptet. 
 
3 ägg
3 dl socker
3 dl mjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1½ tsk kanel
1½ tsk riven muskotnöt
1 tsk mald kardemumma
½ tsk ingefära
1½ dl matolja
½ l grovt rivna morötter

Glasyr
100 g Philadelphiaost
75 g rumsvarmt smör
1 msk vaniljsocker
1½ dl florsocker

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, kanel, muskot, kardemumma och ingefära i en annan bunke. Rör ned det i äggsmeten. Blanda ned olja och mörötter. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant ca 35x25 cm. Grädda i ugn ca 45 minuter tills kakan lossnar från kanten. Ta upp kakan och låt svalna.

Blanda Philadelphiaost och rumsvarmt smör i en skål. Rör ned vaniljsocker och florsocker. Bred sedan ut glasyren över den avsvalnade kakan. Välj själv vad du vill garnera med. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0