Min plastikoperation

Fick en förfrågan av en tjej om att skriva lite om min plastikoperation jag gick igenom förra året. Visst, varför inte?! Bara roligt att dela med sig av sina egna erfarenheter till nyfikna läsare. Kanske funderar just du på att göra din näsa lite snyggare? Here we go! (har skrivit om det i en annan blogg så jag klipper ut inlägget därifrån)


Varför har jag då opererat den?

När jag var liten blev jag "mobbad" för min stora näsa i skolan. Blev kallad "Big nose" etc.. Mitt självförtroende var verkligen i botten.. Barn kan vara så himla elaka.. Jag hatade att visa mig själv i profil eftersom näsan såg så himla stor ut från sidan...

Inte nog med det, när jag var ca 14-15 år blev jag "knockad" till marken av en häst. Jag skulle pussa ett föl på mulen, böjde mig fram, precis då vände den på huvudet och jag föll till marken. Näsan svullnade över näsryggen och blev blå. Det gjorde inte speciellt ont efteråt så jag tänkte inte på att gå till doktorn. Efter några dagar försvann svullnaden och blåmärket. Nu var näsan krokig. Hade jag gått till doktorn hade de sett att jag brutit näsan och fixat det genom ett mindre ingrepp, nu gjorde jag inte detta... Fråga mig inte varför.. Varken jag eller mina föräldrar tänkte på det...

Mina tankar på en plastikoperation uppkom så sakterliga.. Jag diskuterade detta med mina föräldrar och de visste hur mycket jag led på grund av min näsa.. Pappa sa vid ett tillfälle att han lovade att betala om jag valde att operera mig, Vid det tillfället var jag ca 21 år. Jag blev glad och började fundera på en operation helt allvarligt. Jag funderade över riskerna. Att operationen kunde bli misslyckad. Vad händer då? Näsan är ju ansiktets mittpunkt. Jag lade planerna på is och slutade tänka på det.. Några år senare kom det på tal igen och jag frågade pappa om han fortfarande kunde tänka sig att betala min operation. Han stod fast vid sitt ord. I December 2008 bestämde jag mig. Jag skulle operera mig! 

Jag hade kollat runt noga på nätet efter en bra plastikklinik och fastnade för Art Clinic här i Göteborg. De hade fått många lovord och verkade väldigt seriösa. Dom fick det bli!

Konsultation

Innan man plastikopererar sig får man komma på en konsultation till den läkare man ska bli opererad av.
Läs mer HÄR (klicka) om vad du ska tänka på inför en konsultation.

Den 16:e Januari 2009 hade jag min första konsultation. Det var hos min kirurg, Per Windh. Det kostade 500:- och då ingick två konsultationer. Han tog kort på min näsa i olika vinklar. Jag berättade vad jag ville fixa till. Han sa att det gick att ordna. Jag fick en ny tid veckan därpå. På det mötet skulle vi prata mer och han skulle visa i ett bildhanteringsprogram hur han hade tänkt göra näsan. Sen betonade han att resultatet inte är tillförligligt till 100% utan kanske bara till 75-80%.

Kostnad

På den sista konsultationen berättade han vad det skulle kosta att operera min näsa. 44.500:- och själva operationen skulle ta ca 2 timmar. Han skulle inte utföra operationen själv, utan det skulle närvara ytterligare en kirurg. Ingemar Fogdestam. Tiden för operationen bokades. 25 Februari. Snabba ryck, inte alls lång väntetid. Kanonbra!


Berättar om operationsdagen i inlägget efter detta!

Kommentarer
Postat av: matilda

gillar din blogg starkt! :)

2010-02-07 @ 20:42:05
URL: http://theblondeeconomists.blogg.se/
Postat av: K*

Jag vill också operara min näsa men jag tackar gud för den jag är skapad för , nobody is perfect

2010-02-16 @ 22:34:01
Postat av: n

hejsan! har läst om din näsoperation. jag är själv 18 år gammal och funderar på att operera mig nu i sommar, i augusti. har ett fruktansvärt komplex för min stora näsa och längtar verkligen efter detta. men det jag undrar är, hur lång tid får man vänta innan man får se näsan efter operationen? och måste man betala ALLA möten med kirurgen innan operationen, alltså betalar man endast konsultationen en gång? väldigt tacksam för svar, har så många frågor! kramtitta gärna in i min blogg.

2010-03-08 @ 18:40:06
URL: http://nevenajovanovicc.blogg.se/
Postat av: alexandra - AALEXANDRAT.SE

hejhej!

jag har läst igenom varje inlägg om din operation..

jag vill själv göra en näsoperation när jag blir äldre och tycker att du har gett jättebra information mm..

men vad kostade allt sammanlagt om jag får fråga? :)

2010-06-28 @ 00:21:55
URL: http://aalexandrat.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0